Kirsti Valkonen

Veden virtauksia hyväksikäyttäen

Opetan erityislapsille eurytmiaa Helsingissä Marjatta-koulussa. Olen ollut tässä työssä jo vuodesta 1989.

Eurytmia on taideliikuntaa, jonka pohjana on elävä musiikki ja runous. Eurytmia on oppiaineena kaikissa steinerkouluissa.

Toiselta ammatiltani olen öljydispersiokylpyterapeutti. Teen siis lapsille ja aikuisille öljykylpyjä, joissa öljy sekoittuu veteen erityisen lasisen laitteen avulla veden voimaa ja virtausta hyväksi käyttäen.

Vesi vanhin voitehista” ja kun siihen sekoittuu vielä öljy, saadaan kylpy, joka tasapainottaa ja hoitaa ihmisen lämpötaloutta. Vakaa lämpötalous on yhteydessä hyvään vastustuskykyyn ja kokemukseen omasta minuudesta.

Kylvyillä voidaan lievittää erilaisia pieniä vaivoja ja ne voivat olla tukena vakavampia sairauksia hoidettaessa mieluiten yhteistyössä lääkärin kanssa. Unettomuuden ja ylirasitustilojen hoidossa sekä sairauksien ennaltaehkäisijänä kylvyt ovat verrattomia.

Kylvyn aikana koko keho voidaan harjata rytmisin liikkein, jotka aktivoivat ihoa ja verenkiertoa. Kylpyä seuraa noin tunnin mittainen lepoaika. Sen aikana keho ja mieli saavat rauhan vastata saamaansa käsittelyyn. Hoidon kesto on n.2 tuntia ja halutessaan kylpyyn voi tulla myös uima-asussa.

Teen kylpyjä Pohjois-Haagassa Marjatta-koululla sekä Laajasalossa Palvelukoti Sofiassa. Ajanvaraus ja lisätiedot: kivalkonen(at)gmail.com. tai puh.050-3080839